Opći uvjeti poslovanja

Opće odredbe

Vlasnik Internet trgovine www.jestive-pokrivke.com  (u daljnjem tekstu webshop jestive pokrivke) je Maria, obrt za ostalo tiskanje, Marina Kneževića 80, 20236 Mokošica, Dubrovnik.
Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine www.jestive-pokrivke.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o zaštiti osobnih podataka i  Zakonom o elektroničkoj trgovini.

Molimo Vas da kao korisnici pažljivo pročitate ove Opće uvjete poslovanja (u daljnjem tekstu Opći uvjeti) internet trgovine www.jestive-pokrivke.com.

Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste upoznati sa ovim Općim uvjetima, da ste ih razumjeli, da ste suglasni i da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ukoliko niste suglasni s ovim Općim uvjetima, molimo Vas da nas kontaktirate i za to vrijeme ne koristite ove stranice.

Svi oglasi, fotografije i informacije o proizvodima koji su predmet kupoprodaje vlasništvo su Prodavatelja, koji je isključivo odgovoran za sadržaj oglasa, što uključuje odgovornost za istinitost i točnost informacija i za obveze koje proizlaze iz sadržaja oglasa. Korisnik se slaže da će koristiti web trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem. Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba i pravna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Prodavatelj zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete poslovanja.

Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici. Nastavak pristupanja web stranici ili korištenja bilo kojeg dijela njezinog sadržaja smatrat će se pristankom na izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete poslovanja.

Maria obrt za ostalo tiskanje, ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i telekomunikacijskih usluga potrebnih za pristup usluzi. Uslugu web trgovine moguće je koristiti isključivo na teritoriju Republike Hrvatske. Za postupanje suprotno ovim odredbama Maria obrt ne snosi nikakvu odgovornost.

Uvjeti kupnje
Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak:

naručivanja,

plaćanja,

dostave,

povrata i reklamacije.

Prodavatelj (Isporučitelj) je Maria obrt za ostalo tiskanje, putem Internet trgovine www.jestive-pokrivke.com  (u daljnjem tekstu webshop jestive pokrivke). Kupac robe je posjetitelj internetske trgovine www.jestive-pokrivke.com koji odabere minimalno jedan proizvod, stavi ga u košaricu, ispuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje narudžbu Prodavatelju.

Kupac robe može biti posjetitelj internetske trgovine kao gost korisnik ili registrirani korisnik.

Kupnja kao gost korisnik kupcu omogućuje kupnju svih dostupnih proizvoda te se uneseni podaci koriste samo za trenutačnu kupnju, ali neće biti pohranjeni u bazu kupaca Internet trgovine. Kupnja kao registrirani korisnik pruža kupcu dodatne mogućnosti kao što su:

– Brži proces narudžbe i naplate
– Pregled prošlih narudžbi
– Izmjena podataka korisničkog računa
– Spremanje dodatnih adresa za dostavu

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti Hrvatska kuna (kn). Istaknute cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga koje se naplaćuju dodatno. Sva plaćanja provode se u hrvatskoj nacionalnoj valuti Hrvatska kuna (kn).

Naručivanje
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem. Nakon zaključene i poslane narudžbe kupac će primit e-mailom automatski generiranu poruku od strane sustava webshop jestive pokrivke da je narudžba zaprimljena. Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon provjere dostupnosti proizvoda.

Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode pravovremeno će o tome obavijestiti Kupca putem e-maila i upoznati ga o drugim mogućnostima. Ako se Kupac ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, može otkazati narudžbu u cijelosti. Kupac može otkazati narudžbu sve do trenutka njenog slanja a nakon toga kupac je obvezan preuzeti pošiljku.

Plaćanje
U webshopu jestive pokrivke moguće je odabrati sljedeće načine plaćanja:

-Pouzećem: Plaćanje pouzećem moguće je isključivo gotovinom pri preuzimanju pošiljke od dostavne službe ili preuzimanje osobno na adresi sjedišta web shopa jestive pokrivke (Mokošica, M.Kneževića 80, Dubrovnik).
-Uplatom na žiro račun prodavatelja: Plaćanje direktnom uplatom na žiro račun Prodavatelja moguće je putem Internet bankarstva, uplatnicom ili virmanom u banci, pošti ili FINI.

Kod odabira ovog načina plaćanja kupac će dobiti sve potrebne podatke za uplatu putem e-maila.

Dostava

IZNOS DOSTAVE JE: 4,60 EUR (Izravan bankovni prijenos, uplata na žiroračun), plus 1 EUR (plaćanje po preuzimanju)

Putem GLS u roku od 48 sati od slanja paketa, izuzev ako je paket poslan u petak ili dan prije praznika. U tom slučaju će paket biti dostavljen prvi radni dan.

Cijene dostave za područje Hrvatske:

od 0 do 2kg = 4,60 €
od 2 do 3kg = 4,70 €
od 3 do 5kg = 4,80 €
od 5 do 10kg = 5,00 €
od 10kg do 15kg = 5,40 €
od 15kg do 20kg = 5,90 €
od 20kg do 25kg = 6,30 €
od 25kg do 30kg = 6,60 €
od 30kg do 40kg = 7,10 €

Svaki naknadni kilogram za pakete iznad 40kg zaračunava se 1,90€.

Dodaci: Za pakete koji se plaćaju pouzećem zaračunava se 1,00€ (tih 1,00€ se može izbjeći ukoliko se uplata vrši na žiro-račun).

GLS-om ne dostavljamo pakete na sljedeće poštanske brojeve: 22232, 22233, 22234, 22235, 22236, 21430, 21432, 23281, 23282, 23283, 23284, 23285, 23286, 23287, 23291, 23292, 23293 23294, 23295, 23296, 21225, 20290, 20221, 20222, 20223, 20224, 20225, 20226, 51561, 51562, 51552


Besplatna dostava je za sve narudžbe iznad 53,00 EUR vrijednosti naručene robe (bez dostave).

Prodavatelj može u okviru svojih akcijski ponuda ponuditi besplatnu dostavu za narudžbe u vrijeme trajanja akcije ili promocijske prodaje određenih proizvoda.

Naručene proizvode isporučit ćemo:

– dostavnom službom Hrvatske pošte
– osobnim preuzimanjem

Rok isporuke je do 7 radnih dana od dana primitka narudžbe (plaćanje pouzećem). Isporuku obavljamo isključivo na području Republike Hrvatske. Dostava se ne vrši subotom i nedjeljom.

Primatelj je obvezan priopćiti točan broj mobilnog telefona radi pravodobnog informiranja o isporuci. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu /dostavnicu/ te je dostavna služba HP uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu dostavnih i vlastitih manipulativnih troškova.

Povrat i reklamacije              
Temeljem članka 72. Zakona o zaštiti potrošača potrošač ima pravo, jednostrano raskinuti ugovor i to u roku od 14 dana od dana predaje pošiljke kupcu.  U obliku Informativnog obrasca o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navode se prava i obveze Kupca, kao i prava i obveze Prodavatelja u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete preuzeti na dnu ove stranice.

Izravne troškove povrata robe snosi Kupac (troškovi dostave). Prilikom povrata robe pošiljke sa naznačenom otkupninom neće biti preuzete. Proizvodi koje Kupac vraća moraju biti neoštećeni, nenošeni i neoprani i sa originalnim etiketama.

Kod jednostranog raskida ugovora, Kupac se može odlučiti:
-na povrat uplaćenih sredstava, u tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, a Prodavatelj mu nakon zaprimljene i provjerene robe, doznačuje sredstva na račun umanjena za troškove dostave.

Povrat novca
U slučaju kada se Kupac odluči na povrat novca, iznos u visini prodajne cijene vraćenih proizvoda doznačit ćemo Vam na tekući račun (bez troškova dostave). Kupac treba na Obrascu za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navesti IBAN broj i banku kod koje je otvoren tekući račun te broj telefona.

Reklamacije
Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke ako je proizvod imao nedostatak u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira da li mu je to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak. Kod reklamacije zbog materijalnog nedostatka na proizvodu kupac treba popuniti pisani prigovor potrošača i poslati ga Prodavatelju u zakonskom roku. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Reklamacije se mogu podnositi putem pisanog prigovora potrošača (obrazac za pisani prigovor potrošača dostupan je u nastavku teksta). Obrazac možete preuzeti na dnu ove stranice.

Prigovor 
Svoje prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača možete poslati na adresu:
MARIA, obrt za ostalo tiskanje, M.Kneževića 80, 20236 Mokošica, Dubrovnik ili putem elektroničke pošte na: jestiveslikemaria@gmail.hr

Rješavanje potrošačkih sporova
Ovim putem Vas obavještavamo da svaki spor rješavamo mirnim putem – sporazumno, kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.
Online rješavanje potrošačkih sporova; Od 15. veljače 2016. kupci sporove također mogu alternativno rješavati putem internetske platforme za rješavanje sporova: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Ugovor o kupnji
Predmet Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem webshopa jestive pokrivke uz plaćanje cijene toga proizvoda i troškova dostave. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem Interneta. Ovi Opći uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu webshopa jestive pokrivke za sklapanje Ugovora. Korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i webshopa jestive pokrivke, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Ugovor ne stupa na snagu samom obavljenom narudžbom i primitkom automatizirane poruke od strane sustava webshop Jestive pokrivke da je narudžba zaprimljena, jer u trenutku obavljene narudžbe proizvod može promijeniti raspoloživost ili cijenu. Ugovor stupa na snagu i obavezuje u trenutku kada webshop jestive pokrivke potvrdi raspoloživost i cijenu proizvoda i ovisno o načinu plaćanja pošalje službenu obvezujuću ponudu za plaćanje virmanom ili pošalje kupcu račun i obavijest o vremenu slanja pošiljke (kod plaćanja pouzećem).

Pitanja i prijedlozi
Imate li kakvih pitanja ili prijedloga molimo kontaktirajte nas na e-mail: jestiveslikemaria@gmail.hr ili putem našeg kontakt obrasca.

Nadležnost
Za sve sporove proizašle iz korištenja web stranice www.jestive-pokrivke.com ugovara se nadležnost suda u Dubrovniku.
Posljednja izmjena 02.10.2020.
 
Obrasci: